Ostavka Trampovog savjetnika za nacionalnu bezbjednost

509

Savjetnik američkog predsjednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbjednost Tom Bosert podnio je ostavku, izjavila je portparol Bijele kuće Sara Senders.

U saopštenju Sendersove navodi se da je američki predsjednik zahvalan Bosertu na njegovoj posvećenosti bezbjednosti u SAD.

– Bosert je predvodio napore Bijele kuće da se naša domovina zaštiti od prijetnje terorista, da se ojača sajber-odbrana i da se odgovori na niz prirodnih katastrofa – rekla je Sendersova.

Bosert, koji je tokom mandata bivšeg predsjednika SAD DŽordža Buša obavljao dužnost zamjenika savjetnika za nacionalnu bezbjednost, podnio je ostavku na zahtjev novog savjetnika DŽona Boltona, koji je juče počeo da obavlja tu funkciju u Bijeloj kući.

Bivši savjetnik za nacionalnu bezbjednost se podnošenjem ostavke pridružio nizu viših zvaničnika koji su ili podnijeli ostavku ili otpušteni otkako je Tramp u januaru prošle godine preuzeo kancelariju predsjednika SAD.

Prije Boserta, administraciju SAD su napustili savjetnici za nacionalnu bezbjednost Majkl Flin i Herbert Rejmond Mekmaster, šefa kabineta Bijele kuće Rajnsa Pribusa, direktore za komunikaciju Houp Hiks i Entonija Skaramučija, kao i savjeta za ekonomiju Gerija Kona i bivši savjetnik za strategiju Stiv Benon.

Administraciju američkog predsjednika su napustili i bivši državni sekretar SAD Reks Tilerson, ministar zdravlja Tom Prajs i ministar veterane Dejvid Šulkin.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA