Nova višemilionska pomoć Srpskoj i Srbima u FBiH

487

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon sastanka sa prvim čovjekom RS Miloradom Dodikom, da će Srbija ponovo finansijski pomoći Srbe u BiH.

Kako je rekao, radi se o novih pet miliona evra za pomoć pojedinim gradovima i opštinama u Srpskoj, te u isto vrijeme 500 000 evra za obnovu pravoslavnih hramova u Federaciji BiH.

– Istovremeno smo u dogovoru sa premijerima Srpske i Srbije odlučili da izdvojimo milion evra za program zapošljavanja mladih, za podsticaj pri otvaranju vlastitog preduzeća – naveo je Vučić i istakao da je cilj zadržati mlade i u Srpskoj, i u Srbiji.

Vučić je precizirao da će pomoć biti dodijeljena, između ostalih, Mrkonjić Gradu, Prijedoru, Novom Gradu, Kozarskoj Dubici, Doboju, Bijeljini, Bratuncu, Sokocu, Višegradu i Trebinju.

On je najavio da će sa Dodikom u ponedjeljak, 9. aprila, posjetiti Trebinje i da će vidjeti kako se može omogućiti razvoj. Vučić je istovremeno zahvalio za podršku koju Dodik i Srpska pružaju Srbiji uvijek i na svakom mjestu.

Dodik je zahvalio za još jednu konkretnu pomoć u uslovima kada se realizuju raniji projekti.

– Možemo da obradujemo naše građane. Ovo je veoma važan i novi segment Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama. Srbija će biti sada prisutna u svim opštinama. One nisu selektivno birane već sa stanovišta potreba. Obuhvaćeni su svi – zaključio je Dodik.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA