Muškarci više vole da njuškaju po telefonu od žena?

523

Nedavno istraživanje pokazalo je da tri petine muškaraca u vezi špijunira svojim partnerkama telefone, ali da će žene prije priznati.

Zaboravite karmin na kragni, čitanje partnerovih poruka je najpouzdaniji način da se otkrije bilo koja naznaka afere.

Ipak, kako se tako nešto obično pripisivalo ženama nova studija je otkrila više nego zanimljive podatke. Naime, tri petine muškaraca u vezi u Velikoj Britaniji priznaje da su čitali svojim partnerkama poruke, dok je to slučaj samo sa trećinom žena.

Čak 62 odsto muškaraca je priznalo da je to barem jedno uradilo, dok je žena bilo u samo 34 odsto slučajeva. Kada su ih upitali za razlog špijunaže čak 89 odsto njih kaže da je to kako bi uvideli bilo kakvu naznaku romantičnog ili seksualnog konteksta u pisanju, što je uvod u nevjeru.

Ipak, 59 odsto žena je priznalo da bi se odmah suprostavilo partneru ukoliko bi naišle na bilo kakvu naznaku prevare, dok bi samo 37 odsto muškaraca uradilo isto.

Istraživače je zanimalo i kako bi ispitanici reagovali da uhvate partnera kako im njuška po telefonu.

Trećina ispitanika je reklo da bi smatralo vezu gotovom, 36 odsto je reklo da nikada ne bi došlo u situaciju da partner pretura po telefonu, dok 29 odsto nosi telefon svuda sa sobom pa to ne bi bilo moguće.

– Niko ne poriče da je teško odoliti da ne pogledate šta to ima zanimljivo u partnerovom telefonu. Naše istraživanje je pokazalo da broj muškaraca koji to rade svojim partnerkama stalno raste – što govori da je tehnologija ili učinila da teže vjerujemo jedni drugima ili samo pojednostavila način špijuniranja partnerovih aktivnosti – navodi portparol sajta mobilephonechecker.co.uk, koji je sproveo istraživanje.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA