Moto Fest u Banjaluci: Spoj muzike, zabave i motora (VIDEO)

793

Svjetski brendovi, vrhunski regionalni bendovi i posjetioci iz cijele Evrope pa i šire donijeće drugo izdanje Moto Festa planirano za kraj maja u Banjaluci.

Od grupe „Brkovi“ vjerovatno nešto novo a od „Hladnog piva“ možemo očekivati i nešto staro. Tako bi se mogao najaviti dio programa drugog Moto Festa koji je će se 25. i 26. maja održati na tvrđavi „Kastel“ u Banjaluci.

Oni su samo predstavnici dva benda od ukupno osam koje će publika dobiti priliku da čuje tokom dvodnevnog festivala, ali se svakako može očekivati odličan program.

– Moguće da ćemo do tada izbaciti jedan singl pa ćemo svirati tu stvar. Ali ne znam, kod nas se baš i ne zna. Vrlo lako moguće – rekao je Shamso 69.

– U sklopu te godine, koja je nama rođendaska jer slavimo 30 godina, ćemo vjerovatno napraviti neki mali blok prastarih pjesama gdje će novi fanovi gledati začuđeno šta je sad to. To su isto pjesme „Hladnog piva“, odmah vas upozoravam, iz te prve faze kada smo još borili sa time kako naučiti svirati instrumente – dodao je Mile Kekin.

Za dobar nastup nisu važne samo pjesme, poručio je frontmen grupe “Zabranjeno pušenje”, Sejo Sexon. Iskoristio je priliku i na konferenciji za medije dio svog iskustva podijelio sa kolegama jer bez obzira koliko su na sceni, muzičarima uvijek dobro dođu savjeti.

– U ovom poslu je najvažnije da je čovjek lijep. Čovjke mora biti lijep mora biti odbro obučen, mora lijepo da se pripremi, da ima prstenje i to. Mora da očijuka sa publikom pogorovo sa ženskim dijelom – kazao je Seyo Sexon.

A publike će biti mnogo. Organizatori iz Moto kluba „Stršljen“ očekuju da će se tih dana u Banjaluci nalaziti oko 3 000 do 4 000 motora i i do deset puta više posjetilaca festivala. Kažu, ova manifestacija je jedinstvena u državi i nadaju da će postati najveća ovog tipa na Balkanu. Planiran je niz aktivnosti a među njima je i održavanje moto sajma koji će na jednom mjestu okupiti sve svjetske brendove.

– Kroz taj naš program će po prvi put biti i veliki defile, 3 000 do 4 000 motora kroz grad Banjaluku. Ako mogu maratonci i biciklisti, možemo i mi. Tako da ćemo blokirati grad na čitav dan – rekao je predsjednik MK “Stršljen” Siniša Praštalo.

Festival je i ove godine humanitarnog karaktera. Organizatori su odlučili da dio sredstava namijenen Udruženju oboljelih od celijaklije. Ulaznice će uskoro biti puštene u prodaju a cijena će iznositi sedam za jednodnevnu, odnosno deset maraka za dvodnevnu kartu.

Ulaz za bajkere je besplatan.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA