Markovićeva: Odbačene sve optužbe za korupciju!

802

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milica Marković rekla da je Savjet Evrope odbacio u svom izvještaju sve optužbe da je navodno umiješana u korupciju zato što je bila izvjestilac Savjeta Evrope za određena pitanja koja se tiču Azerbejdžana i Jermenije.

– Istražno tijelo Savjeta Evrope to je demantovalo i reklo da u sveobuhvatnoj istrazi nije pronašlo nikakve dokaze i da ne stoje optužbe na moj račun od Mladena Bosića – istakla je Markovićeva.

Ona je rekla da je istražno tijelo reklo da su Bosić i Predrag Grgić, koji je ambasador Misije BiH pri Savjetu Evrope u Strazburu, bili inspiratori cijele priče protiv nje u Savjetu Evrope, da su napisala anonimna pisma i priremili određene dokumente koji je trebalo da budu interni, a ne da budu pušteni u medije prije nego se istraži da li za to postoje ili ne postoje dokazi.

Markovićeva je dodala da je izvještaj Savjeta Evrope za nju i SNSD određena vrsta satisfakcije u cijeloj priči.

U izvještaju Savjeta Evrope, kaže Markovićeva, navodi se da je postojala korupcija na osnovu činjenice da je istražno tijelo izvelo dokaze za 15 poslanika, uglavnom velikih zemalja, za koje postoje dokazi da su umiješani u korupciju.

– Predstavnici velikih zemalja, čiji su se poslanici pokazali korumpiranim, često dolaze u BiH i drže nam lekcije kako su BiH i njeni političari najkorumpiraniji u Evropi i kako BiH se nikada neće oteti iz tog zla koje se zove korupcija – rekla je Markovićeva.

Ona je navela da će povući zahtjev koji je podnijela Administrativnoj komisiji da joj bude odobreno oko 3 000 KM za banjsko liječenje.

Podrška Dodika

SNSD-a Milorad Dodik podržao je poslanika ove stranke Milicu Marković u Predstavničkom domu parlamenta BiH za koju je Savjet Evrope odbacio optužbe o umiješanosti u korupciju dok je bila izvjestilac Savjeta Evrope za određena pitanja koja se tiču Azerbejdžana i Jermenije.

Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakao da izvještaj Savjeta Evrope i usvojena Rezolucija nedvosmisleno pokazuju da nema nikakve korupcije.

On je naglasio da je Markovićeva bila izložena ogromnoj torturi, laži i podmetanjima SDS-a u saradnji sa nekim medijima u Republici Srpskoj, te da su pokušali da je internacionalizuju na nivou Savjeta Evrope.

Dodik je ponovio da je Mladen Bosić prije godinu i po dana izgubio sudski proces protiv njega zbog čega je već platio kaznu, te da je “osuđen da laže”.

Prema njegovim riječima, opozicija u Srpskoj radi na “instrumentalizaciji laži i podmetanju Republici Srpskoj o paravojnim formacijama i navodnom naoružanju policije Srpske, što se moglo čuti od ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića”.

Dodik je naveo da nije ni prvi ni posljednji put da su predstavnici SDS-a i PDP-a lažima i podmetanjima prema njemu, Nikoli Špiriću i mnogima iz SNSD-a pokrenuli “bulumentu lažnih optužbi koje su sve odbačene”.

On je istakao da se vidjelo da u Srpskoj nema paravojnih formacija, ali da su u BiH opasnost paradžemati o kojima jedino vodi računa policija Republike Srpske, jer u Federaciji BiH i na nivou zajedničkih organa BiH o tome nema nikakvih aktivnosti.

Dodik je ponovio da se predstavnici PDP-a i SDS-a, koji je trebalo da u Sarajevu predstavljaju Republiku Srpsku, “vraćaju kao predstavnici Bošnjaka pokušavajući da u ime Sarajeva disciplinuju Republiku Srpsku i kompletno promijene pristup i dejtonski značaj Srpske, koja je konstitutivni dio BiH”.

– Republika Srpska je ta koja nesumnjivo unosi snagu i svoje dejtonske pozicije u BiH, a BiH je zajednički nivo koji ne može da bude nadređen Republici Srpskoj – napomenuo je Dodik.

Dodik je rekao i da nisu tačne tvrdnje opozicije da je situacija u Republici Srpskoj loša, da ništa ne funkcioniše i da je ugrožena bezbjednost.

– Kada u Srpsku dovedemo visoku rusku delegaciju, opozocija kaže da je ovdje situacija loša. Kada obezbijedimo 42 miliona KM raznim uštedama i nedavno doznačimo opštinama za razne projekte, oni ponovo kažu da je situacija loša u Srpskoj – kaže Dodik.

On je najavio da će SNSD pokrenuti inicijativu da poslanicima u parlamentu BiH plate budu smanjene za 30 odsto, te ukinute sve privilegije koje se odnose na banjska liječenja.

Dodik je istakao da poslanici u parlamentu BiH imaju prevelike plate, te da tamo postoji većina koja već tri i po godine pokušava da dokaže da nešto radi, a u suštini je u ćorsokaku i bez rješenja.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA