Koju muziku sluša kraljevska porodica?

583

Britanska kraljivca Elizabeta II voli hitove švedske grupe ABBA, a posebno pjesmu Dancing Queen.

No, znate li kakvu muziku voli ostatak kraljevske porodice? Iznenađujući favorit princa Čarlsa je pokojni Leonard Koen.

– Instrumental je fantastičan, kao i njegovo izvođenje i tekstovi pjesama. Ima nevjerovatno lagan’ glas, pomalo pjeskovit – rekao je u jednom intervjuu Čarls.

Poznato je i to da su vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, Kejt i Vilijam, pitali Eli Gulding da im pjeva na vjenčanju 2011. godine, pa se na osnovu toga može zaključiti da zapravo najviše uživaju u njenoj muzici.

Kada je na memorijalnom koncertu 2006. godine nastupala grupa Duran Duran, glavni pjevač benda Sajmon Lebon održao je emotivni govor.

– Počastvovani smo što smo bili omiljeni bend princezi Dajani isto kao što je i onao duvijek bila naša najdraža princeza – izjavio je tom prilikom Lebon.

Oliver Dene Džouns, poznatiji kao Skrim, engleski producent elektronske muzike jedan je od nekoliko muzičara koje princ Hari smatra omiljenim.

– Bili smo pozvani kao bend u Bakingemsku palatu da gledamo nastup Goldi benda i tom prilikom smo upoznali princa Harija. Rekao nam je da je zaista uzbuđen što nas je upoznao – ispričao je producent.

Iako je kraljica Elizabeta II uživala u hitu grupe ABBA, ona se nije našla na listi kraljičinih najdražih pesama koje je objavila povodom svog 90. rođendana. Iz njega se vidjelo da uživa u mjuziklima i klasicima poput Freda Astera.

Kada je Džordž bio beba, princ Vilijam ga je uspavljivao pjesmama grupe Koldplej, najviše pjesmom “Paradise” koju je puštao po cijelu noć.

– Koldplej zapravo i nije njegov omiljeni bend, ali čim čuje tu pesmu, odmah se umiri – izjavio je izvor blizak kraljevskoj porodici.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA