Ko je profesorka koja je fascinirala Breda Pita?

1469

Bred Pit svaki trenutak svog vremena provodi sa lijepom i kako je on to rekao “impresivnom” profesorkom Masačusetskog tehnološkog instituta (MIT), arhitektom Neri Oksman.

Priču o njima objavio je “Page Six”, a izvori tvrde da su se Bred i Neri upoznali povodom arhitektonskog projekta na MIT, gdje ona radi kao profesor saradnik na katedri za Umjetnost u medijima i nauci.

Zajednička interesovanja prema arhitekturi, dizajnu i umjetnosti su ih spojile i sada imaju posebnu vezu, za koju se tvrdi da je i dalje na profesionalnom nivou. Ipak, Bred je izjavio da ga Neri fascinira u svakom pogledu.

Ko je ova prelijepa žena?

Rođena je u Haifi u Izraelu, studirala je na Jevrejskom univerzitetu u Jerusalemu prije nego što je upala na arhitekturu na izraelski Institut tehnologije. Poslije toga je počela da putuje i u međuvremenu je prešla u London gde je nastavila studije. Doktorirala je dizajn na čuvenom institutu MIT u Americi. Izlagala je svoje radove u najbolji svjetskim muzejima.

Bila je udata za argentinskog kompozitora Osvalda Golijova koji je dobio Gremi nagradu. Vjenčali su se 2011. ali više nisu zajedno.

 

Bred Pit nije jedina poznata ličnost koju je Neri fascinirala. Sarađivala je i sa Bjork i sa holandskom modnom dizajnerkom Iris van Herpen.

– Podjednako sam fascinirana i zadivljena dolaskom na Alexander McQueen reviju kao kada gledam kroz mikroskop. Taj isti nivo interesovanja imam kada odlazim na diznajerska putovanja. Ne mislim o modi samo kao o modi ili biologiji kao biologiji. Ne odvajam arhitekturu, dizajn i kulturu. Ono što je važnije je jezik kreativnosti koji donosi suštinu – izjavila je svojevremeno Neri Oksman.

 

Svjetski mediji su naravno brže bolje požurili da istaknu kako Neri jako liči na Anđelinu Džoli. Kako se vama čini?

 

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA