Kladionice u haosu: Kako će se zvati mali princ?

822

Britanske kladioničare uhvatila je prava pomama klađenja na ime koje će ponijeti treće dijete, novoređeni sin vojvotkinje Kejt Mdlton i princa Vilijema.

Favoriti su imena Artur, Albert i Filip. Kako prenose londonski mediji, čini se da Britanci očekuju da prijestolonasljednik i njegova supruga poštovati tradiciju i dati neka od imena iz kraljevske porodice.

Poznavaoci prilika iz kruga kraljevske porodice, međutim, tvrde da bi treće dijete, drugi sin Kejt Midlton mogao dobiti ime po nekom sa majčine strane.

Sin prvenc prinčevskog para se zove Džordž, a kćerka Šarlot, imena koja su vezana za kraljevsku porodicu.

Naime, Džordž Luis Aleksandar je dobio ime u čast šestorice bivših britanskih kraljeva, a Šarlot Elizabet Dajana nazvana je po svoj babi i prababi. Poznavaoci kažu kako tradicija igra veliku ulogu u životu kraljevske porodice, pa čak i u 21. vijeku.

Bi-Bi-Si, pak, prenosi da uprkos tome, ne postoji strogo određen protokol koga bi se prinčevski par morao pridržavati pri izboru imena djeteta.

Inače, mediji podsjećaju da su kladionice 2011. godine predvidjele da će sin prvnac dobiti ime Džordž, ali su omanule kada je riječ o imenu ćerke, s obzirom na to da je tada favorit među imenima za novoređenu princezu bilo Alis.

Najpopularnija imena za dječake u Britaniji u ovoj godini su Liam, Noa, Logan i Oliver.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA