Kako izgleda savršeno žensko tijelo?

1884

Zanimljivo istraživanje o privlačnosti ženskog tijela je pokazalo da muškarci i žene nemaju iste standarde kada je u pitanju savršeno žensko tijelo. Dok dame daju prednost atletskom tijelu, jači pol “glasa” za obline.

U istraživanju klinike RiverMend Health i Centra za poremećaje u ishrani iz Rouzvuda učestvovalo je 1004 muškarca i žena, koji su imali zadatak da izaberu savršeno žensko tijelo.

Čak 49 odsto žena je istaklo da je najpoželjniji tip građe imaju pjevačice Dženifer Lopez i Gven Stefani, koji se, prema njihovom mišljenju, smatra idealnim za žene.

Muškarci su dali drugačije odgovore, te 38 odsto njih smatra da su najseksipilnije žene sa oblinama, poput starlete Kim Kardašijan Vest i Maraje Keri.

Stručnjak za poremećaje u ishrani Dena Kabrera ističe da marketing, odnosno modni magazini i reklamne kampanje, imaju najveći uticaj na ženski stav o idealnom tijelu.

– Žene su preplavljene fotografijama idealnog tijela i sklone smo tome da vidimo sebe na način koji snižava našu vrijednost. Dame previše važnosti pridaju fizičkom izgledu, kilaži i obliku tijela – naglašava Dena.

Pored savršenog ženskog tijela, istraživači su tražili od učesnika studije da izaberu primjere muškaraca sa javne scene koji imaju najprivlačnije tijelo.

Od 1004 ispitanika, čak 54 odsto se složilo da je atletska građa, poput one koju ima Dejvid Bekam i Majkl Fleps idealna za muškarce.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA