“Istina o jasenovačkom genocidu je neupitna!”

427

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da neće prisustvovati komemoraciji u Jasenovcu koju organizuje hrvatske Vlada, ali da će, bez obzira na to, istina o tom logoru i jasenovačkom genocidu ostati neupitna.

Komentarišući polemiku šefa hrvatske diplomatije Marije Pejčinović Burić i medija o tome da li će Vulin prisustvovati sutrašnjoj komemoraciji u Jasenovcu, on je rekao da ne zna odakle ministrima hrvatske vlade ideja da bi on došao u Jasenovac u vrijeme kada hrvatska vlada polaže vijence u Jasenovcu.

– Ostaće i istina da se u Jasenovac vratila tabla sa oznakom “Za dom spremni!”, istina o genocidu i ubistvima Srba, Jevreja i Roma. Niko zbog mog dolaska ili nedolaska neće moći da kaže da te istine nema – rekao je Vulin.

On je napomenuo da na dan kada Jasenovac obilježava hrvatska Vlada tamo neće biti nijednog Srbina, Jevrejina, Roma, zato što sva srpska, jevrejska i romska udruženja protestuju zbog politike nekažnjenog povratka ustaštva u Hrvatsku.

– Naravno da na taj dan ja ne bih bio u Jasenovcu. Da li ću doći u Mlaku, u obnovljenu srpsku crkvu, tamo gdje se nalaze Srbi, tamo gdje se nalaze potomci žrtava Jasenovca, odlučiću ja i o tome može da odluči vrhovni komandant Vojske Srbije, Aleksandar Vučić, a nikako o tome ne mogu da odluče hrvatski ministri – izjavio je Vulin za Tanjug.

Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Marija Pejčinović Burić rekla je juče da postoje naznake da će Vulin doći u Hrvatsku na državnu komemoraciju u Jasenovac.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA