“Igra prijestola”: Jednu bitku snimali 55 dana!

497

“Igra prijestola” nas već godinama oduševljava svojim maestralnim scenama bitki i ratovima prikazanim sa jednim sasvim realističnim pogledom. Ne samo to, već je njihov opseg veoma impresivan.

Tako smo tokom šeste sezone serije vidjeli jednu od najboljih bitaka u seriji, onu u epizodi “The Battle of the Bastards”. Da nas ne bi razočarali, i u sedmoj sezoni smo vidjeli impresivne scene rata. Epizode “The Queen's Justice” i “The Spoils of War” su predstavile takve scene, a osma sezona nadmašiće sve što smo do sada vidjeli.

Primjera radi, dobro upućeni kažu da su jednu bitku u sezoni snimali čak 55 noći za redom. Spomenutu epizodu “The Battle of the Bastards” snimali su “samo” 25 dana, a bitka je bila zadivljujuća, pa je sasvim moguće da će nadolazeća sezona biti neopisiva. Jonathan Quinlan, pomoćnik reditelja u seriji, podijelio je fotografiju na svom Instagramu, na kojoj se vidi zahvalnica koju su producenti serije poslali svima koji su radili na spomenutom obračunu.

– Ovo je za “Night Dragons”. Zato što ste izdržali 55 noći za redom. Zato što ste podnijeli hladnoću, snijeg, kišu, blato i ovčje brabonjke sela Toome kao i vjetrove sela Magheramorne. Kada deseci miliona širom svijeta pogledaju ovu epizodu za godinu dana, neće znati koliko ste mukotrpno radili. Neće ih biti briga koliko ste umorni bili ili koliko je bilo teško raditi vaš posao na temperaturama ispod nule. Samo će im biti jasno da gledaju nešto što nikada prije nije bilo napravljeno. A sve to zbog vas – stoji je u poruci, koju je Quinlan u međuvremenu obrisao.

Međutim, iako je ovo najveća bitka koja je do sada snimljena, i dalje valja naglasiti da ćemo navodno u posljednjoj sezoni serije vidjeti i bitku veću od te.

“Igra prijestola” vraća se na male ekrane po posljednji put 2019. godine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA