Gradnja Zelenog mosta počinje u junu

573

Raspisan je tender za izbor firme koja će biti zadužena za izgradnju novog Zelenog mosta preko rijeke Vrbas, sa pristupnom saobraćajnicom u Ulici Gavrila Principa i rekonstrukcijom Ulice Branka Morače do spoja sa Kozarskom ulicom.

Procijenjena vrijednost radova je oko 2,4 miliona KM, koji bi trebalo da budu obezbijeđeni emisijom obveznica čija je uplata i upis pri kraju.

Izvođač radova će imati rok od pet mjeseci da završi ovaj posao.

– Jedan od uslova tendera jeste i taj da to bude kompanija koja ima iskustva u realizaciji ovakvih projekata i da može dokazati da je izgradila most u najmanjoj vrijednosti do dva miliona KM – kazali su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Ukoliko ne bude žalbi i otezanja tenderskih procedura, u Gradskoj upravi očekuju da bi radovi na mostu mogli započeti u junu, a do kraja godine biti uspješno i završeni.

Novi most, koji će spojiti naselja Obilićevo i Kočićev vijenac, biće dužine 80 metara i širine 14 metara, imaće dvije saobraćajne trake, a predviđene su i obostrane pješačke i biciklističke trake, kao i vidikovac i moderna rasvjeta.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA