Facebook uvodi brisanje poslatih poruka

605

Ukoliko koristite slanje poruka preko Facebooka ili koristite Messenger trebalo bi da znate da će uskoro biti aktivirana nova opcija – brisanje poslatih poruka u potpunosti, sa vašeg i naloga na koje ste ih poslali, u okviru četovanja jedan na jedan ili u grupi.

Ova opcija je najavljena nakon što su strani mediji otkrili da su sve poruke koje je poslao Mark Cukerberg obrisane od 2014. godine naovamo.

“Zar u Facebook mreži misle da smo baš toliko glupi?“ naslov je “ArsTechnica” portala, a ni naslovi ostalih IT medija nisu štedljiviji i uglavnom se baziraju na tome da Facebook „kupuje mir“ nakon skandala sa brisanjem Markovih poruka, koje su otkrili “TechCrunch” i “The Verge”.

Praktično, brisanje poruka omogućiće vam da one nestanu kod korisnika kojima ste ih poslali, manje-više slično onome što nude Viber ili WhatsApp već odavno.

Opcija brisanja poruka biće dostupna za nekoliko mjeseci, najavio je jedan od direktora za razvoj mreže i upravo je to najveći problem u priči – svjetski mediji smatraju da Facebook nikad, zapravo, nije ni radio na ovoj opciji i da je ona iskorišćena samo kao paravan za zataškavanje najnovije afere, koja je izbila oko brisanja Cukerbergovih poruka. Zbog toga im i treba nekoliko mjeseci da sve srede, smatraju IT mediji širom svijeta.

Delete Conversations?

Ne, ova opcija nije prost Delete Conversation, jer nova opcija (kad bude aktivna) uklanja poruke koje vi odaberete sa svih naloga koji su u konverzaciji. Ni vi ni korisnici kojima ste ih poslali više ih nećete vidjeti, a neće ostati ni trag u okviru podataka koje Facebook čuva o vama.

Kad koristite Delete Conversation brišete cjelokupni konverzaciju samo na svom nalogu. Ostali korisnici iz konverzacije i dalje je imaju kod sebe i Facebook je čuva u okviru podataka koje pamti o vama i kad ih budete zahtijevali vidjećete je među preuzetim podacima.

Dakle, brisanje poslatih poruka i Delete Conversation nisu iste opcije. Ni približno!

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA