Eksplozija u kući oca navijača Partizana

590

U beogradskom naselju Karaburma u nedjelju uveče bačena je eksplozivna naprava na kuću Aleksandra Gajića. Prema nezvaničnim informacijama, na ovoj adresi nekada je živio Stefan Gajić, navijač Partizana koga je 2005. godine ranio Aleksandar Vavić, bivši vođa “Alkatraza” zbog sukoba oko grafita.

Policija istražuje ovaj slučaj, a uprkos materijalnoj šteti, povrijeđenih, srećom, nije bilo.

Prozori okolnih kuća popucali su poslije eksplozije. Stanari ove ulice čuli su jak prasak, ali, kako kažu, mislili su da je riječ o “topovskom udaru”. Policija je obavila uviđaj i uzela je izjave ljudi koji žive u kući koja je bila meta napadača.

– Nisam u tom trenutku bio kod kuće, ali jeste bila moja porodica. Najvažnije je da niko nije povrijeđen. Svi smo dali izjave, a policija nam je zasada samo rekla da je riječ o nekakvoj eksplozivnoj napravi – ispričao je mladić koga smo zatekli u dvorištu na mjestu eksplozije.

Kako nam je pokazao, veće štete nema, odvaljeni su mali dio zida i cigle na ćošku prije ulaznih vrata. Prema njegovim riječima, u ovoj kući žive dvije porodice – Gajići i Cvetkovići. Nije želio da otkriva da li je tu živeo Stefan Gajić, mladić koji je povrijeđen u navijačkom obračunu na Karaburmi 2005. Na zidu dvorišta, međutim, stoji grafit “Anti-Romi”, posvećen grupi koja podržava Partizan.

U medijima je osvanula vijest da je vlasnik kuće gdje se dogodila eksplozija otac Stefana Gajića. Ovaj mladić ranjen je nožem u sukobu navijača, nakon što su “grobari” crtali po grafitima “delija”. Za ovaj napad sudilo se Aleksandru Vaviću, koji je u tom trenutku bio navijač Crvene zvezde. Međutim, u toku suđenja, on je postao pristalica Partizana, a onda i vođa “Alkatraza”.

Komšije: Stefan ne živi ovdje

– Ko zna kome je i zbog čega namijenjena ta bomba. Čuo sam da je policija dolazila… Taj Stefan ne živi tu već neko vrijeme. Odselio se i sada živi sa djevojkom – kratko je prokomentarisao jedan od komšija porodice Gajić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA