Drama u UKC RS: Dječak se više puta pokušao ubiti

1293

Maloljetni D. S. (14) iz Čelinca, koji je povrijeđen od eksplozije bombe, tokom liječenje u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske pokušao se više puta ubiti za jedno veče.

Kako se nezvanično saznaje, dječaka su u njegovom pohodu spriječile medicinske sestre i ljekari, te je prevezen na Odjeljenje psihijatrije u Banjaluci.

Nosio torbu sa 11 bombi

Riječ je o maljoljetniku, koji je povrijeđen krajem prošlog mjeseca u Čelincu. On je tada nosio torbu sa 11 bombi, a prilikom pokušaja da jednu aktivira, kapisla mu je eksplodirala u ruci i zadobio je teške povrede.

Izvor iz UKC Republike Srpske ispričao je za SpskaInfo.com da se to veče odvijala prava drama u bolnici. Dječak je prvo pokušao da pobjegne iz bolnice, preko požarnih stepenica.

– Međutim, tu nije bio kraj drame. Isto veče, on je povezao neke zavoje koje je našao u sobi i od njih napravio konopac, te pokušao da se objesi, na sreću opet su na vrijeme to primjetili radnici i spriječili ga u tome – rekao je naš sagovornik.

Prema njegovim riječima problemi sa D. S. to veče nisu tu završeni pošto je još jednom pokušao da se ubije:

– Ljekari i sestre pričali su sa njim i pokušali ga smiriti. Ipak, nakon nekog vremena dječak je otišao do kupatila gde je razbio ogledalo i pokušao da se isiječe.

Poslije svih ovih incidenata ljekari i sestre više ga nisu puštali iz vida, te su sačekali kolege sa Odjeljenja psihijatrije, koji su ga odveli.

Premješten na psihijatriju

U Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci potvrdili su da je pacijent D. S. premješten u Kliniku za psihijatriju na dalje tretman, ne ulazeći u detalje ovog slučaja:

– U skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti Republike Srpske nismo u mogućnosti iznositi dodatne podatke bez saglasnosti roditelja, uzimajući u obzir činjenicu da se radi o maloljetnom licu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA