Dodik o natalitetu: Ponosan sam na svoju kćerku jer je rodila četvero djece

2049
Milorad Dodik

Bez obzira na težinu tragedije koju su preživjeli, Srbi moraju da se saberu, okupe i definišu svoje nacionalne ciljeve, istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Za predsjednika Srpske je, kako je istakao, ključna riječ – integracija.

U vaskršnjem intervjuu za beogradski list “Alo”, Dodik je poručio da je vrijeme za integraciju svih Srba, predsjednik Srpske je naveo i da je apsolutno potrebno da crkva iznese stav o državnim procesima, kao što i država treba da bude konsultovana u vezi sa nekim procesima u crkvi.

– Srpski narod u godinama koje su pred nama mora da definiše svoj nacionalni interes, da dođe do homogenizacije i integracije Srbije i Republike Srpske – izjavio je Dodik.

Govoreći o problemu nataliteta, Dodik je istakao da trenutno postoje projekti, ali da to nije dovoljno.

– Treba raditi na svijesti mladih ljudi. Ne želim nikog da kritikujem, ali primjetan je komformizam kod mladih koji podrazumijeva htijenje da se sva pitanja riješe prije nego što se rode djeca. To je neodrživo, jer nikada nećete riješiti sve u životu i nikada nećete imati sve. Potrebna je roditeljska odgovornost i želja. Ja sam ponosan na svoju kćerku jer je rodila četvero djece – rekao predsjednik RS.

Govoreći o aktuelnom problemu nataliteta, Dodik je rekao da porodilje u Srpskoj imaju plaćeno trudničko bolovanje godinu dana i da Republika i opštine daju stimulanse za svako novorođeno dijete, ali da to nije dovoljno i da se moraju preduzeti neki koraci.

– Prije svega treba insistirati na otvaranju novih radnih mjesta što je garancija da će se natalitet povećati – rekao je Dodik.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA