Čović i Vučić: Naše prijateljstvo najbolji primjer za saradnju u regionu

546

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao sa hrvatskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem u Mostaru, gdje se u ponedjeljak otvara 21. Međunarodni privredni sajam, na kojem će se Srbija, kao zemlja – partner, predstaviti kroz učešće više od 60 najačih srpskih kompanija, kao i pratećim kulturnim programom.

– Zahvaljujem se predsjedniku Vučiću na posjeti, sve ono što smo do sada uradili u saradnji sada ćemo povećati. I prošle godine je Vučić bio sa nama, drago mi je da naša saradnja bude na višem nivou – rekao je hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović.

Kako kaže, vjeruje da će ovo biti prilika da se unapredi saradnja. Kako je rekao razgovarali su kako da osmišljaju zajedno ekonomsku budućnost.

– Veliko hvala iskrenom prijatelju i dobrom domaćinu Draganu Čoviću na gostoprimstvu. Uvijek sam radostan kada sam u Mostaru. Dobro mi je da sam ovde i važno je da pokažemo koliki značaj za nas ima Mostar. Razgovarali smo kako da u narednom periodu radimo i sarađujemo više – rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako kaže, u Mostaru je pristutno preko 60 srpskih kompanija.

– Želimo da gledamo u budućnost na jedan drugačiji način. Hvala Draganu što je pozvao Srbiju da bude zemlja partner i mislim da smo svojim angažmanom pokazali koliko nam je stalo do toga.

Predsjednik Srbije je pozvao sve Mostarce da dođu u Beograd.

– Nema u regionu zemalja koje imaju brži rast i u ekonomskom i u trgovinskom smislu, od Srbije i od BIH – rekao je Vučić, i dodao:

– Daćemo sve od sebe da u miru i u dobrim odnosima gradimo ekonomije naših zemalja.

Čovićev lični poklon Vučiću

Susret srpskog predsjednika Aleksandra Vučića i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića počeo je danas u Mostaru, u skladu sa njihovim bliskim partnerskim odnosima, sasvim prijateljski, ličnim poklonom koji je Čović spremio za dobrodošlicu srpskom kolegi.

Čović je naime srpskom predsjedniku darovao, kao lični poklon, sliku “Pralje na Neretvi”, 1976, autora, mostarskog slikara Vlade Puljića.

– Dragom prijatelju, Aleksandru Vučiću, predsjedniku Republike Srbije od Dragana Čovića, hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine – navedeno je u posveti na poleđini slike.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA