Teška situacija u vezi sa Kosovom

573

Premijerka Srbije Ana Brnabić navela je da je imala jako dug sastanak sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem i da ga nikada nije vidjela “toliko razočaranog“. Ona je izjavila da je situacija u vezi sa Kosovom veoma teška i da je sve ono što se dešavalo u posljednje vrijeme svojevrsni presedan.

Brnabićeva je istakla da je imala dug sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem za koga je rekla da je razočaran reakcijama stranih partnera na posljednje događaje koji se tiču Kosova i Metohije.

– Ja sam takođe zabrinuta i razočarana nedostatkom reakcije naših partnera – rekla je Brnabićeva i podsjetila da je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić nedavno na Kosovu napadnut i kidnapovan, a da su pretučeni pripadnici Srpske liste, koji su članovi vlade u Prištini.

Ona je dodala da je Priština imala apsolutnu podršku svojih partnera i da bi bilo naivno razmišljati da bilo šta mogu da urade bez podrške najjačih partnera, te da svi znaju ko su oni.

– Mislim da svi znamo ko su ti partneri. Mislim da svi znamo zašto nije implementiran Briselski sporazum. Evropska unija mora da pritisne kako bi se sporazum implemetirao i od toga nećemo odustati – navela je ona.

Govoreći o predstojećem samitu u Sofiji, Brnabićeva je poručila da ne postoji opcija da Kosovo bilo gdje može da prisustvuje kao država, jer nije država.

Ona je navela da se tokom jučerašnjeg razgovora sa Vučićem dotakla i teme rekonstrukcije vlade, ali da su zaključili da u ovom trenutku ima prečeg posla.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA