Brčak zapalio auto, pa bacio bombu na prodavnicu

806

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv Gavre Mitrovića (30) osumnjičenog da je u Brčkom zapalio automobil od M. S, a onda u prodavnicu koja se nalazi u sklopu kuće M. S. bacio i aktirivao bombu.

U optužnici se navodi da je Mitrović 21. septembra 2016.godine oko 21 čas u Brčkom došao do porodične kuće M. S, u kojoj živi sa majkom i sestrom, prišao parkiranom automobilu “VW Touareg” koje M. S. koristi, te iz plastične flaše po vozilu posuo benzin i zapalio.

Ubrzo su se zapalili plastičnih dijelovi ispod poklopca motora, a širenje požara spriječio je oštećeni koji je protivprožarnim aparatom plamen uspio lokalizovati.

U optužnici se navodi da je na ovaj način doveo u opasnost život M.S., te vlasnici vozila M.C. pričinio štetu od oko 1 000 KM.

Pet dana kanije, poslije ponoći ponovo je došao do kuće M.S. u kojoj je on bio sa majkom, sestrom i svojim maloljetnim sinom, te na trgovačkoj radnji koja se nalazi u prizemlju kuće razbio stakleni izlog i unutra ubacio aktiviranu ručnu bombu M75 koja je eksplodirala.

– Bomba je svojim razarajućim dejstvom napravila oštećenje na inventaru i izloženim proizvodima čime je doveo u opasnost živote članova porodice M, te vlasnici trgovinske radnje M.C. pričinio štetu u iznosu oko 3 000 KM – navedeno je u optužnici.

On se tereti i da je neovlašteno nabavio i držao eksplozivne materije, odnosno ručnu bombu M75.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA