Bokan: Budućnost i Evroliga približili stavove

1020

Predsednik Budućnosti Dragan Bokan rekao je da su klub i Evroliga “približili stavove” i istakao da je od ključne važnosti ispoštovati standarde takmičenja.

Bokan se u utorak u Barseloni susreo s čelnicima Evrolige, a kako navodi podgorički klub, prvi čovjek Evrolige Djordi Bertomeu je pružio ruku predsjedniku Bokanu s riječima: “Dobrodošli u Evroligu”.

– Izuzetno sam zadovoljan zbog toga što su Evroliga i Budućnost približili stavove. Čelni ljudi Evrolige na čelu sa njihovim prvim čovjekom su našem timu približili dalje korake, kao i postavili rokove realizacije otklanjanja nedostataka SC “Morača”. Određen je monitoring tim koji će pratiti realizaciju na mJesečnom nivou. Za 15 dana će biti jasno postavljena dinamika kroz plan i program, s rokom realizacije do kraja avgusta ove godine – rekao je Bokan.

Budućnost je osvajanjem ABA lige izborila učešće u Evroligi, ali su mediji pisali da crnogorski klub meće moći da učestvuje u tom takmičenju jer Morača ne ispunjava uslove.

– Od ovog trenutka sve zavisi od nas. Moramo pokazati visoki stepen ozbiljnosti u organizaciji kluba, postaviti novi menadžment koji će na dnevnom nivou komunicirati s predstavnicima Evrolige. Od ključne je važnosti ispoštovati standarde Evrolige, koje kada je u pitanju Morača ova institucija postavlja. Odlučujuća uloga u tome pripada preduzeću Sportski objekti, gradu Podgorici i Crnoj Gori – dodao je prvi čovJek novog šampiona ABA lige.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA