Bezbjednost na Palama (ne)zadovoljavajuća!? (VIDEO)

1222

Slučajevi narušavanja javnog reda i mira, tuča i pucnjava prethodnih dana uznemirili  su građane Pala. Upravo to je i bio razlog da načelnik opštine zakaže je sjednicu Foruma za bezbjednost.

Tuča nakon koje je došlo i do pucnjave 8. aprila, potresla je Pale. Samo nekoliko dana ranije zapaljen je inventar jednog ugostiteljskog objekta koji je oštetio obližnje stanove. Na oba slučaja se radi i dalje.

Stanje je i dalje, kažu, zadovoljavajuće, ali određenim mjerama treba ga popravljati.

– Uvijek može bolje. Napravili smo određenu analizu i fiksirali ta mjesta gdje se mogu napraviti pomaci. Situacija je sasvim solidna i ne mislim ni u jednom trenutku da je alarmantna, ali da može bolje može. Mi ćemo to raditi kroz određene kontrole i blokade u ugostiteljskim objektima – rekao je Boško Jugović, načelnik opštine Pale.

Radi se o pojedninačnim incidentima i oni nisu razlog za to da se ukupno stanje bezbjednost u Palama ocijeni lošim. Policija radi svoj posao, preventivni, ali i represivni kada za to ima razloga, poručuju iz Policijske prave.

– Moram da kažem da je stanje bezbjednosti zadovoljavajuće. Kada to kažem vodim se parametrima koji određuju stanje bezbjednosti. Morate biti svjesni toga da jedan događaj ne utiče na kvalifikaciju stanja bezbjednosti. Tačno je da je događaj od 8. aprila izazvao određene reakcije u javnosti, ali on nije ugrozio ukupnu bezbjednosnu situaciju a jeste imao negativan odjek u javnosti. Policija preduzima sve mjere na dokumentovanju tog događaja i on se privodi kraju – smatra Predrag Ćajić, zamjenik načelnika PU Istočno Sarajevo.

Zvanično, stanje bezbjednosti u Palama ocjenjuje se zadovoljavajućim ipak kod građanja mišljenja su podijeljena.

Jedan od problema na ovom području je i nelegalno oružje zaostalo iz prethodnog rata. Činimo sve na oduzimanju tog oružja, kažu u policiji i podsjećaju da građani, u okviru akcija koje sprovodi policija, mogu da predaju nelegalno oružje ili da u zakonskim okvirima dobiju dozvolu za držanje ili nošenje oružja.

Mira Kostović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA