Banjaluka od uspavanog grada preko noći postala “opasno” mjesto za život

906
Foto: RAS Srbija

Oružane pljačke, upadi u kuće, misteriozne smrti, raketni napadi, doveli su do toga da Banjaluka gotovo preko noći postane grad koji je opasan za življenje i u kojem je bezbjednost daleko od sigurne.

Iako policija danonoćno radi svoj posao kako bi rasvjetlila sve ove slučajeve, javnost je i više nego zabrinuta, a pitanja se redaju jedno za drugim.

Od decembra 2017. do marta ove godine Banjaluku potresaju oružane pljačke u kojima je ukradeno više od 100 000 maraka, a one najveće nisu rasvjetljene.

Oružane pljačke, i to one sa najvećim plijenom, dogodile su se po danu i pred mnogobrojnim očevicima, što znači da razbojnici ne prezaju ni od čega i da su spremni ići do kraja.

Misteriozne okolnosti smrti Davida Dragičevića samo su dolile ulje na vatru, a slučaj se još nije zvanično ni riješio kada je u mirnoj noći odjeknula detonacija i zatresla zgradu “Euroherca”.

Posljednji u nizu napada je izveden raketnim bacačem. To je ipak, nešto što Banjaluka ne pamti. Bilo je bombaških napada, paljevina, ali da neko zgrabi ručni bacač raketa i ispali projektil na zgradu u kojoj je smješteno više firmi, toga do danas nije bilo.

Uviđajem je utvrđeno da su dvojica nepoznatih napadača sa prostora Banjalučkog polja ispalila projektil koji je pogodio deveti sprat poslovne zgrade u kojoj je smješteno više firmi. Zbog toga se mora uzeti u obzir i više motiva.

Svi koji su prošli pored pomenute zgrade vidjeli su da je granata pogodila sami ćošak zgrade, pa je pitanje šta bi se dogodilo da je meta promašena. U tom slučaju, granata bi sigurno pogodila nečiju porodičnu kuću.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA