„Banjaluka folk fest 2018“ od 3. do 10. juna

2319

„Banjaluka folk fest 2018“ koji organizuje Kulturno-umjetničko društvo „Sveti Sava” održaće se od 3. do 10. juna.

Pomenuti festival održava se već četvrtu godinu za redom i okuplja društva iz Njemačke, Austrije, Slovenije,Srbije i BiH.

Predsjednik Društva „Sveti Sava“ Milenko Dulić navodi da će programom festivala biti obuhvaćeni folklorni nastupi, radionice izvornog pjevanja i promocija narodnih nošnji.

– Ove godine posebnu pažnju privlači radionica izvornog pjevanja o temi „Od izvora do stilizacije“. Predavač na seminaru biće istaknuta umjetnica Biljana Krstić, koja je u svom dosadašnjem radu pokazala da je jedna od najvećih poznavalaca i čuvara izvornog pjevanja – rekao je Dulić.

On je dodao da će Festival ponuditi jedan novi sadržaj koji će svakako doprinijeti razvoju tradicionalnog pjevanja koji je zastupljen u svakom folklornom ansamblu.

Biljana Krstić koja je u januaru bila gost predsjednika Skupštine grada Banjaluka Zorana Talića istakla je da se raduje što počinje s radionicama i u Banjaluci gdje, kako kaže, ima mnogo mladih talentovanih za pjevanje.

– Zahvalna sam predsjedniku Skupštine grada Banjaluka Zoranu Taliću koji je prateći moj rad zapazio vokalne radionice koje vodim u Beogradu i u koje mi dolaze deca iz cele Srbije i inicirao da organizujemo tu vrstu učenja sa mladima i u Banjaluci. Odmah smo uspostavili dobru saradnju sa rukovodstvom Društva „Sveti Sava“ i direktorom Muzičke škole „Vlado Milošević, Damirom Jovanićem – rekla je Biljana Krstić.

Predsjednik Zoran Talić istakao je značaj njegovanja tradicije i izvornog muzičkog blaga.

– Želimo da mlade usmjerimo ka izvornim vrijednostima. Radionice koje će voditi Biljana Krstić sigurno će doprinijeti tome,ali i pomoći mladim ljudima da nauče o vještinama pjevanja i da se afirmišu na taj način – naglasio je Talić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA