Banjalučanin diriguje Bečkom filharmonijom!

4511
Foto: Anastasija Asja Zec

Banjalučanin Milan Mika Aćimović izabran je i uvršten među pet finalnih studenata za seriju Masterclass-a iz dirigovanja u Beču i to u klasi proslavljenog šefa i dirigenta Bečke Filharmonije Christiana Shulza.


Konkurencija je bila veoma jaka ali se “naše gore list” ipak pokazao da spada u sam vrh dirigenata. Aćimović se, pored dirigentske palice, pokazao i dokazao kao odličan kompozitor ali i DJ.

– Ovo je životna prilika i privilegija za rad sa Christianom Shulzom i Bečkom filharmonijom kao i Bečkim radio televizijskim orkestrom i drugim profesorima sa prestižnih univerziteta, privilegija je vanserijska za bilo koga iz svijeta dirigovanja. Ovaj master je i preduslov za dalje naučno usavršavanje na drugim svjetskim unverzitetima od koji su već neki poslali svoje ponude programa. Zahvalan sam i preporukama od profesorke Darinke Matić Marović kao i podršci maestra Bojana Sudjića – rekao je on za portal SrpskaCafe.

Mika će imati privilegiju da radi sa Maestrom Shulzom, ali i da diriguje Bečkoj filharmoniji za vrijeme ispita kroz klasični repertoar, savremena djela i premijerna izvođenja muzike od kolega sa Bečkog instituta za kompoziciju.

Povodom odlaska u Beč, u četvrtak 12. aprila, biće organizovano dobrotvorno veče u prostoru kluba “Svemir” u Beogradu, a u podrumu ispod kluba Strogi Centar, sa početkom od 19 časova.

Mika će za to veče pripremiti sjajnu muzičku playlistu, ulaz je slobodan i svi su dobrodošli.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA