Zgodna, gola Ukrajinka i ledena voda: Prizor za pamćenje (FOTO)

2282

Češki fotograf David Tensinski posjetio je glavni ukrajinski grad Kijev i od lokalaca svakodnevno slušao neobičnu priču kako se jedna mlada djevojka posljednjih devet godina svako jutro kupa u rijeci Dnjepar.

Temperatura u Kijevu tih dana rijetko je prelazila minus pet stepeni, ali su Tensinskog tamošnji stanovnici uvjeravali da to nema veze i da rano ujutro s fotoaparatom dođe kod rijeke.

Sumnjičavi Čeh na kraju ih je ipak poslušao i u rano jutro se stacionirao kraj jedne od najhladnijih rijeka na svijetu. I na kraju je imao šta da vidi – Ina Vladimirskaja zajedno sa svojim suprugom malo je džogirala po snijegu, skinula apsolutno sve sa sebe i skočila u rijeku! A živa se u tom trenutku spustila na minus devet stepeni.

– To radim svaki dan posljednjih devet godina, bila temperatura ili -10 ili +30. Zašto? Zato što je zdravo i zato što ću na ovaj način zadržati mladoliki izgled. Pa znate li koliko ja imam godina – rekla je Ina koja inače ima 32 godine i svoj jutarnji ritual ne namjerava da mijenja.

– Hladna voda je sjajna stvar za krvotok. Osjećate kako vam se krv sjuri prema organima, aktivira cirkulaciju što je dobro za skidanje masnoća i poboljšanje mišićne mase.

Ista je stvar i kod životinja! Pogledajte morževe. Izgledaju uvijek isto, mladoliko i to zbog toga što dugo vremena borave u hladnoj vodi – kaže Ina.

Ipak, za razliku od morževa Vladimirskaja ne provodi puno vremena u hladnoj vodi.

 

– Skočim unutra, izađem napolje i gola trčim do ugrijanog automobila – kaže Vladimirskaja.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA