U Zaječaru alarmantno: Vanredna situacija zbog poplava

520

Grad Zaječar i opština Doljevac proglasili su vanrednu situaciju zbog opasnosti od poplava.

– Dijelovi sela Vratarnica su već pod vodom, međutim, prava opasnost nam tek stiže Timokom iz pravca Knjaževca, odakle nailazi poplavni talas visine oko dva metra – rekao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

On je naveo da se udarni talas očekuje oko 18 časova, te da dolazak velike količine vode i mulja prijeti da pogodi zaječarsko prigradsko naselje Višnjar, javili su beogradski mediji.

Opština Doljevac proglasila je vanrednu situaciju na području cijele opštine zbog opasnosti od poplava dok su aktivisti Crvenog krsta sinoć evakuisali devet osoba iz sela Šainovac i četiri u selu Mekiš.

Sekretar Crvenog krsta u Doljevcu Danijela Kostić kaže da je među evakuisanima Šainovcu petoro djece starosti do sedam godina, među kojima je i jedna devetomjesečna beba.

– Problem su napravili bujični potoci. Voda je ušla u podrume kuća gde se nalaze zamrzivači i hrana tako da ćemo morati sa vatrogascima da radimo na ispumpavanju vode iz podruma – rekla je Kostićeva.

Predsjednik opštine Doljevac Goran LJubić Međarac rekao je da situacija nije alarmantna, ali je vanredna situacija proglašena da bi moglo brže da se reaguje, a ugroženi ljudi evakuisani su preventivno.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA