Tzv. Kosovo: Usvojen Zakon o demarkaciji sa Crnom Gorom!

581

Zakon o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom usvojen je u tzv. kosovskom parlamentu sa 80 glasova “za”. Nakon incidenata sa bacanjem suzavca u skupštinskoj sali, pritisak Zapada je ipak bio jači.

Američki ambasador u Prištini Greg Delavi čestitao je poslanicima na donošenju ove odluke. Kosovski premijer Hašim Tači takođe je čestitao polanicima na usvajanju demarkacije, dodajući da je sada lopta u dvorištu Evropske komisije da preduzme korake kako bi se prekinula izolacija samoproglašenog Kosova.

Ramuš Haradinaj tim povodom je na Tviteru napisao da Kosovo ostaje vjerno vladavini zakona i odao priznanje poslanicima koji su izglasali tu odluku. Takođe očekuje da će EU učiniti ono što je obećala i ukinuti vozni režim građanima samoproglašenog Kosova.

Policija samoproglašenog Kosova privela je pet poslanika opozicionog “Samoopredjeljenja”, osumnjičenih da su u četiri navrata aktivirali suzavac u kosovskom parlamentu s ciljem da onemoguće ratifikaciju demarkacije sa Crnom Gorom.

Kako prenosi portl GazetaExpres, oni su privedeni po nalogu tužilaštva. Poslanik “Samoopredjeljenja”, Sami Kurteši, rekao je da ti poslanici nisu dobili odluku da moraju da napuste parlament.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA