Terapija hladnom vodom štiti od bolesti

586

Hidroterapija ili liječenje vodom grana je alternativne medicine koja se služi vodom za opuštanje, olakšavanje bolova i liječenje, a evo kako da je sami primjenite kod kuće.

Otkako postoji ljudska civilizacija, vodi se oduvek iskazivalo veliko poštovanje. Voda svojim delovanjem i sastavom igra ključnu ulogu u našem zdravlju.

Zahvaljujući svim blagodatima vode nastala je i hidroterapija – skup terapeutskih aktivnosti koje se služe vodom radi poboljšanja ljudskog zdravlja.

Ali, ne morate nužno odlaziti na hidroterapijske tretmane da biste ojačali imunitet.

Dovoljno je da sebi priuštite jednostavni, hladni tuš. Hidroterapija uključuje široki spektar terapija koje koriste fizička svojstva vode poput temperature, imuniteta i pritiska.

Ključno djelovanje hidroterapije vezano je upravo za osjećaj hladnoće i topline. Toplina vode često se koristi za opuštanje, a hladnoća za stimulaciju rada unutrašnjih organa.

Kada je osoba pod stresom, preporučuje se tretman vrućim tušem ili kupkom za opuštanje organizma. Ako je u pitanju umor, preporučuje se terapija hladnim tušem za podizanje energije i aktivaciju organizma.

Toplina izazvana spoljašnjim faktorom smanjuje lučenje hormona stresa, a hladnoća, s druge strane, povećava aktivnost unutar ćelija i pomaže zatvoriti pore na koži.

Budući da hidroterapija podstiče kretanje tečnosti u organizmu, poboljšava se i protok krvi prema ćelijama, kao i sama aktivnost ćelija.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA