Sud BiH: Zatvor za Dragišu Brnića i Nevena Stanića

1048

Sud BiH osudio je danas Dragišu Brnića na dvije godine, a Nevena Stanića na godinu i šest mjeseci zatvora zbog krivičnog djela neovlaštena trgovina opojnim drogama.

Istom presudom Duško Spasojević i Neven Stanić oslobođeni su optužbe za produženo krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama, a Alen Mujanić za neovlaštenu trgovinu drogom, saopšteno je iz Suda BiH.

Brnić i Stanić proglašeni su krivim jer su od decembra 2013. do septembra 2014. godine, s namjerom nabavke, prevoza i ugradnje opreme radi pripremanja objekta za neovlaštenu proizvodnju kanabisa u Danskoj, posredovali i doprinijeli da se ta oprema nabavi, preveze, ugradi, te formira objekat i proizvede najmanje 2 030 komada stabljika, odnosno 93 kilograma kanabisa.

Na osnovu Krivičnog zakona BiH, Brniću i Staniću će u izrečenu kaznu zatvora biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru.

Staniću će biti oduzeta imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela.

U saopštenju se navodi da se Brnić i Stanić obavezuju da plate troškove krivičnog postupka, čiji će iznos Sud utvrditi posebnim rješenjem, po pribavljanju potrebnih podataka.

Na osnovu Krivičnog zakona BiH, optuženom Dušku Spasojeviću biće vraćeni privremeno oduzeti predmeti, a troškovi krivičnog postupka u odnosu na oslobađajući dio presude biće isplaćeni iz budžetskih sredstava Suda.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA