Sokolac: Vozio sa četiri promila alkohola u krvi!

608

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS testirali su u februaru 2 482 vozača, a kod njih 507, odnosno 20 odsto, utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi. Najveća koncentracija alkohola zabilježena je kod vozača na Sokocu, i to četiri promila!

– U okviru akcije pojačane kontrole saobraćanja, sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, kontrolisano je ukupno 2 829 učesnika u saobraćaju, kojima je za počinjene prekršaje izdato 925 prekršajnih naloga – saopšteno je iz MUP-a.

Od ukupno 507 vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi, 48 je uhapšeno.

U okviru ove akcije, koja je sprovedena po principu dvodnevne kontrole u periodu od 23 do 4 sata na području u nadležnosti svih policijskih uprava, najveća koncentracija alkohola u organizmu kod jedne osobe zabilježena je na Sokocu, i to četiri promila!

Vršeći analizu stanja bezbjednosti saobraćanja u toku prošle godine, utvrđeno je da su 1 008 ili 10 odsto saobraćajnih nezgoda prouzrokovali vozači koji su bili pod uticajem alkohola.

MUP RS apeluje da građani, naročito vozači, ne učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola, te da na taj način ne ugrožavaju svoj i život drugih.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA