Slijepom Slovencu nudili posao vozača autobusa

658

Nezaposleni Slovenac dobio je od zavoda za zapošljavanje hitnu poruku da se javi na konkurs za posao vozača autobusa. Ništa tu ne bi bilo čudno da čovjek kojem su ponudili taj posao, nije slijep.

Nakon što je nezaposleni Slovenac ponudu objavio na društvenim mrežama, uz opasku da je potpuno slijep i kao takav nesposoban za taj posao,  odgovorni su mu se odmah izvinili.

Sebastijan Kamenik iz Celja kazao je za televizijsku stanicu POP-TV da je u mladosti stvarno imao želju da postane vozač autobusa.

Ta mu se želja, eto, gotovo i ostvarila.

– Nazovite to tragikomičnim ili morbidnim slučajem, kako hoćete – rekao je on, a prenosi Hina.

– Shvatam da službenici u zavodu rade svoj posao i rutinski šalju obavještenja o raspoloživim radnim mjestima, jer moraju da ispune svoje kvote. Ali, bilo bi logično da onaj koji distribuira ponude šalje samo one koje su adekvatne za pojedinu osobu – dodao je Kamenik.

On kaže da za nezaposlene invalidne osobe s hendikepom ionako imaju sve podatke o njihovim radnim sposobnostima i posebnog savjetnika za tu kategoriju.

Kamenik kaže da njegov slučaj nije jedini. Nakon što je sa svojom pričom izašao u javnost, javile su mu se i neke druge slabovide ili slijepe kolege s berze, tvrdeći kako su porukama preko telefona ili pismenim obavještenjima na kućne adrese pozivani na razgovore za radna mjesta u pilani, mesari, pa čak i u vojsci.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA