Skupština Banjaluke: Realizovano 94 odsto programa

502

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić rekao je da je u prošloj godini realizovano 94 odsto programa rada Skupštine.

On je naveo da je gradski parlament u 2017. zasjedao 15 puta, od čega je bilo 13 redovnih i dvije vanredne sjednice, te da je bilo približno 500 tačaka i 120 podtačaka.

– Programom je bilo predviđeno 120 tačka dnevnog reda, a realizovali smo 113, što je 94 odsto. To je više nego što je bilo u posljednjih deset godina – poručio je Talić.

O izvještaju gradskog parlamenta za prošlu godinu koji se danas našao pred odbornicima prvi čovjek Skupštine je rekao i sljedeće:

– Skupština grada je radila u punom kapacitetu i intenzitetu, pratili smo aktivnosti Gradske uprave, nametali smo određeni tempo. Mislim da je u svim ovim aktivnostima koje je realizovala Gradska uprava Skupština grada i te kako doprinijela u razvoju Banjaluke u prošloj godini.

Talić je naglasio da su napravljeni određeni pomaci i da je u toku izrada novog sajta gradske Skupštine koji će biti potpuno funkcionalan za mjesec dana, kao i da je sa banjalučkim Inovacionim centrom pokrenuta inicijativa prema stranim donatorima da bude rađena digitalizacija gradske Skupštine, budući da je skupštinska sala rađena prije 16 godina.

– Dobili smo ohrabrujuće prognoze – zaključio je Talić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA