Radojičić: Problem grijanja riješen uz poštivanje svih procedura

652

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da je Gradska uprava izgradnjom Eko-toplane uspjela da riješi problem grijanja u gradu i da je sve odluke u vezi sa tim donijela poštujući procedure.

Komentarišući današnje zaključke sa okruglog stola Savez za promjene o grijanju u Banjaluci, Radojičić je rekao da je van pameti pozivati građane da ne plaćaju komunalne usluge, što je, kako kaže, pokušaj opstrukcije procesa.

– Građani znaju da ako ne plate račun za telefon da će im biti isključen, a ista stvar je i sa strujom, vodom i grijanjem – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je naglasio da bi Banjaluka ostala bez grijanja da nije izgrađena nova Eko-toplana i da bi u tom slučaju nastala humanitarna katastrofa:

– Bez grijanja bi ostalo 20 000 korisnika i ovo je bio hrabar i neminovan potez.

Govoreći o okruglom stolu Saveza za promjene, Radojičić je naglasio da opozicija ima vrlo čudnovate diskusije, te da traži temu za izbore.

– Upravo smo, vodeći se praksom Ustavnog suda, i radili odluke o grijanju u Banjaluci – – zaključio je Gradonačelnik.

Predstavnici gradskih odbora stranaka Saveza za promjene u Banjaluci podržali su danas tužbe protiv seta odluka o grijanju Skupštine grada Banjaluka koje su podnesene Okružnom sudu, kao i inicijativu u vezi sa ovim odlukama podnesenu Ustavnom sudu Republike Srpske, te naveli da ne postoji pravni osnov za plaćanje računa Eko-toplani.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA