Pravna pobjeda Željka Vulića protiv sistema i tajkuna!

1805

Banjalučanin Željko Vulić dobio je pravnu bitku protiv banjalučkog tajkuna Mile Radišića i njegovog preduzeća “Grand trejd” i to nakon pet godina mukotrpne borbe.

Željku Vuliću su ovih dana od Okružnog suda Banjaluka stigle dvije presude po njegovim tužbama. Jednom presudom su poništeni lokacijski uslovi za Radišićev “Grand trejd”, a drugom se ovoj firmi ukida Odobrenje za građenje.

Suština ovih presuda je u tome da poništavaju obje dozvole kojima su obuhvaćene parcele Željka Vulića i njegovog brata, koje su izdate bez njihove saglasnosti.

Vulic-presude-2Inače, Željko Vulić široj javnosti poznat je zbog slučaja Picin park. Njegov posjed, tik uz velelepnu zgradu Grand trejda, postao je simbol za borbu protiv nepravde i korupcije u Banjaluci.

Protesti šetača za očuvanje Picinog parka održavali su se duži vremenski period tokom 2013. godine, pa je ovo vrijeme ostalo upamćeno kao period dizanja glasa protiv nepravde sa kojom su građani Banjaluke bili suočeni. Jedan od simbola tih protesta bio je i Željko Vulić.

Premlaćivan, više puta hapšen, smješten u psihijatrijsku kliniku…. Fotografije bagera koji prekopavaju njegov posjed i borbe protiv kordona policije tih su dana obilazile region.

Vulić je tokom protesta nastojao sačuvati prilaz svojoj kući, a mnogi građani i šetači su ga podržali.

vulic napad1

Zanimljivo je da je Vuliću odmah nakon presuda stigao i poziv iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, da dođe na raspravu o dodijeli novih lokacijskih uslova.

Sam Vulić od sastanka ne očekuje ništa, ali je zadovoljan sudskim presudama.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA