Ovo su karakteristike najprivlačnijih muškaraca

916

Istraživanja kažu, a žene se vjerovatno slažu, da ukoliko muškarac ima većinu ovih osobina to je bliži savršenstvu.

Smisao za humor

Osim što se vole smijati, žene to smatraju pokazateljem intelekta i socijalne inteligencije. Uz to, muškarac koji ima dobar smisao za humor djeluje opuštajuće na žene.

Brada

Na licu. Brada je jedan od favorita među ženama, a pobjednik je ona brada od tri dana koja je dovoljno vidljiva da licu pruži muževniji izgled, ne pretjerano duga, ali ni prekratka.

Duboki glas

Muškarci sa dubokim glasovima odlično prolaze kod žena, jer djeluju puno muževnije. Istraživanja čak pokazuju da se čine višima i većima ako im je glas dublji. Žene takve muškarce smatraju samouvjerenima, a često i manje agresivnima, jer njihovi duboki glasovi djeluju smirujuće.

Visina

Možda nije fer, ali činjenica je da istraživanja pokazuju da žene preferiraju partnera koji je viši od njih. Ova preferencija dolazi iz kamenog doba, kad su visoki muškarci bili popularni među ženama, jer su djelovali kao dobri zaštitnici.

Pas

Nije karakteristika… ali ipak je ženama važno. Istraživanja pokazuju da žene muškarce koji na fotografiji imaju psa smatraju čak 24 odsto privlačnijima od onih koji ga nemaju, a smatraju da je takvim muškarcima puno lakše vjerovati.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA