Novi skupštinski “biseri” Miladina Stanića!

802
Miladin Stanić

Miladina Stanića mnoge kolege smatraju dobrim i kvalitetnim poslanikom, ali većina priznaje i da ih često zna zasmijati, kada se zanese u raspravi te ima “probleme“ sa izgovorom određenih riječi i padežima.

Među njegovim novim „bravurama“, izrečenim sinoć na sjednici Narodne skupštine RS, je i ona kada je, govoreći da je zdravstvo Srpske u katastrofalnom stanju, naveo da korupcija i kriminal na jednom mjestu kradu previše, da na drugom ima nekakv red i da to „egze-egzistira“.

On je rekao da „javni ustanove u zdravstvu prije svega ne isplaćuje bruto plate.

– Zamilsite da ja ne isplaćujem bruto plate, vi bi se meni popeli na leđa da vas „nošam“ – rekao je Stanić, koji je inače poslanik SDS-a.

On je rekao i: „Šta branite ako „dozvaljate“ da sistem ne plaća poreze? Vi ste u korupciji… Čija je to država – SNSD-ova, DNS-ova, „SPS-ova“, čija je? To je vaša država vi ju sisate, vi je kradete… Dajte nek mi to neko ustane od vas i rekne, obavezujem se da se više nikad ne javim u ovoj skupštini“.

Jedan od poslanika koji nije htio da mu pominjemo ime rekao je za SrpskaCafe da je kolega Stanić jedan dobar i solidan poslanik.

– Ali uvijek kada govori u skupštini toliko se zanese, pa se dešava da griješi u izgovoru i pravi zanimljive konstrukcije. To nas često zasmije – kaže ovaj poslanik.

Podsjećamo, Stanić na jednom od prošlih zasjedanja nikako nije uspijevao da ispravno kaže participirati, pa je, permutovavši slova, ili možda u neznanju, ispalio čitav rafal riječi „patricipirati“ (učestvovati…), čime je izazvao opšti smijeh kolega i gledalaca sjednice.

Takođe, Stanić je, govoreći o kriminalu i korupciji u Republici Srpskoj, rekao i da „bi oni ukrali i jaje ispod koke”, te da je za njega, po istom osnovu, Federacija BiH Arizona, u kojoj se sve obavlja po principu “tašna- mašna”.

Narodna skupština Republike Srpske nastaviće danas sjednicu razmatranjem preostale tačke dnevnog reda – interpelacije za razmatranje politike upravljanja javnim preduzećima u Srpskoj, prijedlog narodnih poslanika.

Tokom jučerašnjeg zasjedanja poslanici su razmotrili interpelaciju za razmatranje politika u oblasti zdravstvenog i penzionog sistema.

M. Čabarkapa

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA