Mektić: Vlasti angažovale “Noćne vukove” za propagandu!

697

Politika u Republici Srpskoj trguje strahom i zato je povećan osjećaj nesigurnosti, smatra Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH. Pozivajući se na pouzdane izvještaje, Mektić je za Rojters rekao da mladi Srbi prolaze vojne obuke u kampovima u Rusiji, ali je spomenuo i kultni ruski Moto klub “Noćni vukovi”.

– Vjeruje se da su grupe, kao što su “Noćni vukovi”, koji će iduće sedmice posjetiti Republiku Srpsku u sklopu svoje balkanske “turneje”, angažovale vlasti tog entiteta kako bi propagirale netoleranciju prema nesrbima ili umjerenim Srbima uoči oktobarskih izbora – naveo je Mektić.

Prema njegovim riječima, “Noćni vukovi” nisu tipičan motociklistički klub, jer “nose snažne političke poruke”.

– Vlasti Republike Srpske žele im dati legitimitet i iskoristiti ih u izbornom procesu – rekao je Mektić, navodeći izvještaje o tome da “Noćni vukovi” planiraju otvoriti kancelariju u Banjaluci i nadgledati izbore.

On tvrdi da postoje pokušaji da se u Republici Srpskoj manipuliše izborima na različite načine.

– U posljednje vrijeme organizuju se specijalne grupe koje proizvode svojevrstan fizički pritisak na (pojedine) građane kako bi se oni uplašili i ne bi izašli na glasanje – to je posebno praksa vlasti u Republici Srpskoj. Oni pokušavaju da osnuju paraobavještajnu strukturu pod maskom patriotske organizacije i da je iskoriste za obračun s protivnicima – dodao je Mektić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA