Kanada: Ljekari protestuju jer su im povećali plate?

606

Ljekari u Kanadi su zatražili da se novac predviđen za njihove povišice vrati u zdravstveni sistem da bi profitirali pacijenti i potplaćene kolege.

Preko sedam stotina kanadskih ljekara, među kojima je 213 onih opšte prakse i 184 specijalista, potpisali su otvoreno pismo u kojem su digli glas protiv povišica koje su nedavno ispregovarala njihova udruženja. Da, dobro ste pročitali, svi su se ti ljudi usprotivili bogatijim ličnim bankovnim računima, a povod tome je iskrena briga za dobrobit pacijenata i kolega.

– Povišice su time šokantnije jer su naše mnogobrojne kolege, od medicinskih sestara do ostalih zaposlenih u zdravstvu, suočene s vrlo teškim radnim uslovima. Takođe, zbog drastičnih rezova proteklih godina, ali i centralizacije moći u Ministarstvu zdravstva, stradali su pacijenti, kojima je otežan pristup potrebnim zdravstvenim uslugama – napisali su između ostalog ljekari iz Kvebeka, najveće pokrajine u Kanadi.

U otvorenom pismu su zatražili da se novac predviđen za njihove povišice vrati u zdravstveni sistem, naravno upravo dabi se olakšale muke drugima.

– Želja nam je da ispunimo potrebe naših pacijenata bez toga da se zaposleni u zdravstvu iskorištavaju do krajnjih granica – naveli su.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA