Ivana Španović: Neka novi niz bude niz zlatnih medalja

561

Novi prvak svijeta u skoku u dalj, Ivana Španović, na svečanom dočeku je rekla da uvijek treba vjerovati u sebe, kao i da se nada da je ovo samo početak zlatnog niza.

Osvajačica olimpijske bronze iz Rio de Žaneira trijumfovala je na Svjetskom prvenstvu u Birminegemu u dvorani prošle nedjelje, te tako stigla do svog prvog najsnajnijeg svjetskog odličja.

– Hvala vam što ste medalju učinili još sjajnijom. Trudila sam se uvijek da iskreno podijelim očekivanja i emocije. Nadam se da ste zaključili da je suština da nikada ne treba da prestanete da vjerujete u sebe. Samokritika nas je dovela do toga da danas imamo zlatnu medalju. Otvaramo novi niz i neka to bude niz zlatnih medalja. Mislim da je došla u pravo vrijeme. Ova medalja ima poseban značaj i posebnu težinu. Hvala vam na pažnji, nadam se da će ova medalja da inspirise najmlađe – rekla je Španovićeva.

Ivana je dodala da je na svjetskoj sceni jako dugo i da je preovladala želja da bude najbolja na svijetu.

– I sve sam bliže tome. Prije takmičenja sam razmišljala kako napasti Britni Ris, kako da budem bolja. Ali sam se osvrnula na takmičenja gdje sam je pobjeđivala. Mislim da sam za nijansu gladnija uspjeha od nje i sa konkurencijom nikada nisam imala problema – zaključila je svjetska šampionka.

Španovićeva je dobila ovacije “Ivana, Ivana” od nekoliko stotina navijača u SC Šumice, a sa tribina su navijači pjevali i srpsku himnu “Bože pravde”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA