Dunjić otpremninu uplatio u humanitarne svrhe

811
Slavko Dunjić

Samostalni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slavko Dunjić uplatio je u humanitarne svrhe 8 797 KM otpremnine koju je dobio nakon penzionisanja.

Dunjić je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je od ukupnog iznosa otpremnine za devetočlanu mladu porodicu Gajić iz Romanovaca kod Gradiške, o kojoj vodi brigu već duže vrijeme, uplatio 4 300 KM.

On je naveo da je u u Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja stanja i povreda djece u inostranstvu i Humanitarnoj organizaciji “Narcis” iz Gradiške uplatio po 500 KM, a određena sredstva u dobrotvorne svrhe za crkve.

Dunjić je rekao da ovim gestom ne želi da se hvali, već da bude podstrek za druge ljude koji žele da učestvuju u humanitarnim i drugim aktivnostima.

On je naveo da je u 2017. godini napunio 65 godina i nešto više od 40 godina staža.

– Prema Zakonu o PIO i Zakonu o radu Republike Srpske morao sam prihvatiti da budem penzionisan. Nakon što sam prihvatio da budem penzionisan, pravi se rješenje o prestanku radnog odnosa, odnosno određena otpremnina – rekao je Dunjić, dodajući da je konferenciju za novinare sazvao nakon što su neki mediji objavili informaciju o njegovom penzionisanju.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA