Dragan Jovanović zbog bolesti napušta glumu

1897

Glumac Dragan Jovanović zbog lošeg zdravstvenog stanja i bolova koje, kako kaže, svakodnevno trpi, donio je odluku da se na “izvjesno vrijeme” povuče iz glume.

Iako glumci ne vole da ih se svrstava u neke segmente filmske umjetnosti, Dragan Jovanović je asocijacija za dobar smijeh i komediju. Nažalost, bolest je jača od njega, pa je odlučio na neko vrijeme otići s dasaka koje život znače.

– Istina je da se povlačim sa scene na izvjesno vrijeme. Posljednjih godina trpim velike bolove u leđima prouzrokovane diskushernijom. Poslije svake predstave koju odigram osjećam se veoma loše, treba mi nekoliko dana da se koliko-toliko oporavim. Povlačim se na kraju pozorišne sezone, u junu, julu. Ne znam koliko će pauza trajati. Možda jednu, možda dvije ili tri godine – rekao je Jovanović.

Dragan je neko ko je obilježio srpsku kinematografiju – uloge Luneta Šćekića u “Srećnim ljudima”, Drakčeta u “Moj rođak sa sela”, Peše u “Stižu dolari”, kao i one u “Otvorenim vratima”, te “Crni Gruja i kamen mudrosti” samo su neke koje su izdigle ovog umjetnika na mjesto jednog od najcjenjenijih na ovim prostorima.

Dragan Jovanović je već 30 godina aktivan glumac, a prvu ulogu imao je u ostvarenju “Ortaci” 1988. godine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA