Doug Jones, najpoznatiji glumac kojeg nikad niste vidjeli (VIDEO)

2723

Glumim u velikim filmovima i serijama 31 godinu, ali možda ne prepoznajete moje lice, počeo je svoje izlaganje za Great Big Story “najpoznatiji glumac kojeg nikad niste vidjeli”.

Doug Jones (57) glumio je u više od 150 filmova i TV serija, a igrao je “sva moguća stvorenja, čudovišta i zlikovce poznate Hollywoodu”. Tokom studiranja otkrio je umjetnost mimike, ali tada nije imao pojma koliko će mu to obilježiti buduću karijeru.

Posljednji put vidjeli ste ga vjerovatno u “Obliku vode” Guillerma del Tora koji je nedavno dobio Oskara, a u kojem je glumio Amphibian Mana. Sa Meksikancem je radio i na filmu “Panov lavirint”, u kojem mu je pripala uloga Pana, a koji je označio kao prekretnicu u karijeri.

Osim toga, ako pratite blockbustere, vjerovatno ste ga vidjeli u “Fantastičnoj četvorci” ili “Hellboyu”. Prvi film u kojem se pojavio bio je “Batman” se vraća iz 1992. godine u kojem je igrao mršavog klovna, a ulogu je dobio samo zbog fleksibilnosti nogu.

Osim toga, ostvario je i niz zapaženih uloga u serijama kao što su “Star Trek: Discovery”, “Falling Skies”, “The Strain”…

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA