Dodik: SNSD će imati svog kandidata za predsjednika Srpske

623

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je će SNSD imati svog kandidata za predsjednika RS na predstojećim izborima.

Dodik je naglasio da bi u drugoj polovini naredne sedmice trebalo da bude organizovan sastanak sa koalicionim partnerima, te da se za to čeka povratak predsjednika Socijalističke partije Petra Đokića sa službenog puta iz Kine.

– Mislim da smo svi rano krenuli u tu vrstu priče. Mi želimo u okviru patriotskog bloka, koji će okupiti sve političke partije koje to žele i koje se bore za Republiku Srpsku naspram bosanskog bloka koji čine SDS, PDP i NDP, voditi politiku dogovora oko zajedničkog kandidata – rekao je Dodik.

On je dodao da će većina tih partija na nivou Republike Srpske imati svoje posebne liste, ali da se pokušava za Predstavnički dom parlamenta BiH dogovoriti jedna lista.

– To je lista koja može da obezbijedi deset poslaničkih mandata i da sa stanovišta odlučivanja u BiH ne budemo zavisni od volje Sarajeva nego da imamo autentičnu volju – zaključio je predsjednik Srpske.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA