Dječak povrijeđen u eksploziji bombe u Čelincu

509

Maloljetni D. S. (14) “prošetao” je selom Barakovcem kod Čelinca sa 11 kašikara u ruksaku, nakon čega je teško je povrijeđen u eksploziji bombe.

Kako piše “EuroBlic”, dječak je zadobio teške povrede ruke i nije životno ugrožen, ali je zadržan na liječenju. Izvor lista navodi da je u policiju u srijedu oko 19 časova stigla anonimna prijava da maloljetnik šeta po selu Barakovac noseći u torbi čak 11 ručnih bombi.

– Policajci iz Čelinca su ovu nevjerovatnu informaciju veoma ozbiljno shvatili i odmah je upućena patrola na teren. Dolaskom u Barakovac, a mještani su policiji potvrdili da maloljetnik šeta sa bombama M-72 i M-75 u torbi – kaže sagovornik lista.

Tokom istrage policajci su došli do saznanja da je torbu sa sedam bombi maloljetnik ostavio u dvorištu jedne kuće u tom mjestu i da je otišao u pravcu šume.

– Po informacijama koje su dobili na licu mjesta, policajci su zaključili da on planira da baci bombe u šumi, pa su odmah krenuli u potragu za njim kako bi ga spriječili da to uradi – pojašnjava izvor.

Policajci su nakon kraće potrage uspjeli da pronađu povrijeđenog D. S, a na licu mjesta utvrdili su da je sa jedne bombe odvrnuo inicijalnu kapsulu zajedno sa kašikom i odvojio od bombe.

– Tu odvrnutu kapsulu je aktivirao i ona mu je eksplodirala u ruci. Tom prilikom je zadobio teške povrede i vozilom Službe hitne pomoći Čelinac prevezen je u UKC Banjaluka – kaže izvor lista. Iz bolnice kažu da je dječak zbrinut i trenutno je stabilnog stanja.

Policija je već počela istragu o tome kako je D. S. došao u posjed bombi. Povrijeđeni maloljetnik tvrdi da ih je našao, ali nije precizirao gdje.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA