Detalji otmice u Banjaluci: Svjedoka oteli, odvezli u šumu i pretukli!

2719

MUP RS traga za Stefanom Regojevićem iz Banjaluke, osumnjičenim da je zajedno sa Aleksandrom Štrkićem (30), oteo i pretukao poznanika Đ. O. jer ih je cinkario policiji i postao svjedok protiv njih u jednom krivičnom postupku.

Kako je za SrpskaCafe potvrđeno u policiji radi se o istrazi u vezi sa trgovinom droge i pljački koju vodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP RS. Radeći na slučaju policija je došla do Đ. O. koji je, kako saznajemo, u svojoj izjavi Štrkića i Regojevića doveo u vezu sa određenim dokazima i predmetima koje je policija pronašla.

– Saznavši da ih je drugar cinkario Štrkić i Regojević su 1. marta oko 21 časova došli do kuće Đ. O. Kroz prozor su provalili u kuću i i na silu ga oteli. Potom su ga nagurali u automobil i odvezli u šumu u okolini Banjaluke gdje su ga brutalno pretukli – pojašnjava izvor blizak istrazi.

On kaže da su osumnjičeni tokom batinanja tražili od Đ. O. da ode do advokata i promijeni izjavu koju je dao protiv njih. Međutim, za premlaćivanje svjedoka saznala je i policija koja je pronašla i uhapsila Štrkića, a tom prilikom kod njega je pronađena i manja količina kokaina. Regojević je u bjekstvu i za njim je raspisana potraga.

Na predlog tužilaštva Osnovni sud u Banjaluci Štrkiću je odredio jednomjesečni pritvor. Na teret mu se stavlja da je počinio krivična djela otmice, nanošenja tjelesnih povreda i neovlaštene proizvodnje i prometa drogom.

– Pritvor je određen zbog bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili saučesnike – navode u Osnovnom sudu.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

Comments are closed.