Delegacija Srbije danas u Banjaluci

711

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastaće se danas u Banjaluci sa predsjednicom Vlade RS Željkom Cvijanović i predsjednikom RS Miloradom Dodikom, a prisustvovaće i svečanom otvaranju “Eko-toplane”.

Sastanku Brnabićeve sa Dodikom i Cvijanovićevom prisustvovaće i ministri Srpske za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić i industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, te ministri Srbije rudarstva i energetike Vladimir Antić i zaštite životne sredine Goran Trivan.

Sastanak će biti održan u kabinetu predsjednika Vlade Srpske, sa početkom u 11.30 časova.

Doček delegacije Vlade Srbije je u 11.20 časova ispred Administrativnog centra Vlade Srpske.

Delegacija Srbije sastaće se i sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem, saopšteno je iz Vlade Srbije.

U 14 časova u Banskom dvoru planirana je stručna konferencija pod nazivom “Energetska suverenost – Banjaluka kao regionalni centar” kojoj će prisustvovati Brnabićeva, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, te gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Radojičić i direktor kompanije IEE Borko Torbica u 15.30 časova svečano će otvoriti “Eko-toplane” u prisustvu Brnabićeve, članova delegacije Srbije, te Đokića.

Novo preduzeće na bio-masu “Eko-toplane” koncept je javno-privatnog partnerstva između grada Banjaluka i kompanije IEE, čiji je cilj kvalitetan, održiv i profitabilan sistem proizvodnje i distribucije toplotne energije, u skladu sa regulativama EU.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA