Da li je premijeru ispao kokain? (VIDEO)

947

Misteriozna bijela papirna kesica koja je u četvrtak ispala novom premijeru Slovačke Peteru Pelegriniju na konferenciji za novinare, navela je mnoge Slovake da nagađaju da li je on u džepu nosio paketić kokaina.

Društvenim mrežama se proširio insert snimka konferencije za novinare održane ove sedmice na kojoj Pelegrini vadi telefon, a iz džepa mu ispada tajanstveni bijeli paketić, što primjećuje potpredsjednik parlamenta Bela Bugar pored njega, a i sam premijer koji ga vraća bez riječi u džep.

Slovaci su na Tviteru i Fejsbuku, a za njima i novinari pošto je premijer bio nedostupan na samitu u Briselu, analizirali bijelu kesicu sa nepoznatom materijom i uglavnom zaključivali da je u njoj kokain ili neka druga droga.

Premijer je, međutim, odmah u avionu na povratku sa samita u Briselu snimio video poruku u kojoj je Slovacima zabrinutim da li su umjesto Roberta Fica na čelu vlade sada dobili “narkomana” pokazao nekoliko takvih sumnjivih bijelih kesica.

– Ovo je zaista čačkalica koju ćete dobiti u bilo kojem restoranu. Moram da vam priznam da ja u životu još nisam vidio nijedno pisamce sa kokainom. Da li ste ga vidjeli vi – poručio je Pelegrini Slovacima.

Buri oko paketića Pelegrini se vratio i u petak, u parlamentu, kada je tražio povjerenje za svoju novu vladu, a obratio se i novinarima na balkonu uz obećanje da će biti otvoren za medije i sva novinarska pitanja, poštovati njihov istraživački rad, čak i kada su novinarima potrebna dva dana da istraže da njihov premijer u džepu nosi paketić čačkalica.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA