Burno u Bajernu: Otkaz Đorđeviću, mijenja ga Radonjić?

846

Srpski selektor Aleksandar Đorđević više nije trener minhenskog Bajerna, potvrdio je bavarski klub.

Prema medijskim spekulacijama iz Turske i Izraela, prvi kandidat za “užarenu” klupu je Dejan Radonjić. Dok se ne imenuje novi strateg, ekipu će voditi dosadašnji Saletov pomoćnik Emir Mutapčić.

Iako u zvaničnom klupskom obraćanju nije otkriven pravi razlog sa Đorđevićevim otkazom, pretpostavlja se da je ključ rastanka bio u nedavnoj eliminaciji Bajerna od Darušafake u polufinalu Evrokupa. Minhenski tim je bio jedan od najvećih favorita za trofej, ali je u polufinalu bio nemoćan pred turskim rivalom. Bajern je na taj način ispao iz jedne trke za povratak u evroligaško društvo. Međutim, Bavarci u prvenstvu Njemačke vode na tabeli sa skorom od 23 pobjede i samo dva poraza, tako da još imaju šansu da se domognu elite kroz šampionat.

– Nakon posljednjih dešavanja u klubu, odlučili smo da našoj ekipi visokog kalibra damo novi impuls i novog lidera. S obzirom na to da smo prvi na tabeli Bundeslige, ovaj potez će možda biti iznenađujući za ljude “sa strane”. Toga smo svjesni. Ipak, ovu tešku odluku smo donijeli u dogovoru svih klupskih struktura, u skladu sa ciljevima našeg ambicioznog projekta – izjavio je direktor Bajerna Marko Pešić, uz kurtoaznu zahvalu Aleksandru Đorđeviću na odrađenom poslu.

Sale nacionale je na klupu Bavaraca došao u ljeto 2016. godine, a sa klubom je ove sezone osvojio trofej u Kupu Njemačke.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA