“Brankovo kolo” obilježilo Svjetski dan poezije (FOTO)

441

Povodom Svjetskog dana poezije na “Prolećnim Brankovim danima 2018'”  u Novom Sadu predstavljene su četiri knjige pjesama u izdanju “Brankovog kola”.

U pozdravnoj riječi, predsjednik “Brankovog kola” i pjesnik Nenad Grujičić, ukazao je na jedinstvenost projekta na globalnom planu sa četiri svježe knjige pjesama štampane za 194. rođendan Aleskija (Branka) Radičevića.

Događaj je otvorio Nenad Grujičić recitujući svoju pjesmu “Ljubavna skaska” koja je posvećena izvjesnoj Jovanki, srpskoj Orleanki.

Potom su svoje pjesme, recitovali autori novih knjiga “Brankovog kola”: iz Smederava Ivana Stojić (“Putnik sa tačkom”), iz Beograda Irena Plaović (“Veliko Toplo”) i iz Zrenjanina Perica Markov (“Pesmice”).

Četvrti autor Goran Gavrić Grga iz Banjaluke bio je spriječen da dođe na promociju, ali je pročitana poezija iz njegove knjige “Zapisi iz malteške hridi”.

U nastavku programa nastupili su Julija Kapornjai, Milan Ćosić, Marija Prgomelja, Nikola Rausavljević i Suzana Rudić.

U čast 194. rođendanu Branka Radičevića, “Brankovo kolo” je poklonilo po deset primjeraka svih predstavljenih knjiga publici koja je imala privilegiju da joj prisutni pjesnici potpišu nove primjerke sa prvim posvetama.

Moderator programa za Svjetski dan poezije bila je pjesnikinja Gorica Radmilović.

U nastavku “Prolećnih Brankovih dana 2018”, danas u 11 časova, u novosadskoj gimnaziji “Isidora Sekulić” nastupiće rusinski pjesnik Nikola Šanta.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA