Biciklistička trka “Beograd – Banjaluka” na Eurosportu!?

1884

Biciklistička trka “Beograd – Banjaluka” već od ove godine bi se mogla naći u programu prestižnog kanala Eurosport. Cijena za to je 100 000 evra.

Direktor prodaje Eurosporta za jugoistočnu Evropu najvećeg evropskog sportskog satelitskog kanala Nikolas Ponselo boravio je u Banjaluci, gdje se sastao sa čelnicima trke, ali i predstavnicima Ministarstva porodice, omladine i sporta RS.

Cijena paketa 100 000 evra

Ponselo je pokazao zainteresovanost da 12. trka bude na Eurosportu te predstavio domaćinima uslove. S obzirom na to da je do takmičenja ostalo svega četrdesetak dana, tehnički ne bi bilo moguće u tako kratkom roku obezbijediti uslove za direktan prenos.

Međutim, postoji mogućnost da se emituju dva snimka sa najzanimljivijim detaljima u dužini od 25 minuta po završetku etapa 28. i 29. aprila. Najava trke bila bi prikazivana više puta dnevno, tokom 30 dana. Ovakav paket bi koštao 100 000 evra. Cijena direktrnog prenosa obje etape bi približno iznosila 150 000 evra, ne računajući produkciju.

– Već dugo pratimo trku kako raste, pa smo kao medijska kuća, koja je dom biciklizma, odlučili da ponudimo saradnju. Prijatno sam iznenađen onim što sam vidio u Banjaluci, u kojoj sam boravio prvi put. Ubijeđen sam da ćemo uspostaviti saradnju i da će trka biti na našem kanalu, ako ne ove, onda sigurno iduće godine. Vjerujem da će organizatori pronaći model da zarade, jer je Eurosport magnet za sve potencijalne sponzore, tako da ova cifra nije velika koliko se možda čini na prvi pogled. Paket sa snimcima bio bi lijep prvi korak – rekao je Ponselo.

On je sa direktorom trke Vladimirom Kuvaljom obišao Radio-televiziju RS, koja već ove godine može da ispuni uslove kada je u pitanju produkcija za preglede dana, a zatim su bili na razgovoru sa Draganom Jaćimovićem, pomoćnikom ministra porodice, omladine i sporta.

Šansa koja se mora iskoristiti

I Kuvalja smatra da bi trka na Eurosportu imala veliki značaj za čitavu Republiku Srpsku i to ne samo sportski.

– Sada je sve na nama. Nikolas je došao i rekao nam uslove. Godinama se trudimo da napredujemo, a interesovanje Eurosporta je veliko priznanje za naš rad. Bila bi velika stvar da odmah krenemo u realizaciju, a za tako nešto trebaće nam još veća podrška svih institucija i sponzora. Ovo je odlična šansa za predstavljanje Srpske u svijetu, naših turističkih potencijala i prirodnih ljepota – rekao je Kuvalja.

Stert prve etape je u Beogradu 28. aprila, a cilj će biti u Bijeljini ili Brčkom. Teslić je potvrdio da će biti domaćin druge etape, a cilj ce kao i prethodnih godina biti najveći grad Srpske.

Kako je trka od ove godine u prvoj kategoriji, očekuje se dolazak mnogo boljih ekipa, a za sada su učešće potvrdili profesionalni timovi iz Rusije i Italije, Gazprom i Bardijani.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

  1. opet trecerazredni sitni prevaranti banjalucki hoce da gurnu ruku u kasu ..molim vas lijepo , RS i grad ce dati nekolikoo stotina hiljada evra z trecerazredni dogadjaj koji ce da gleda minorni broj gledalaca ..a ucestvovace isto tako nekoliko kao top predstavnika koji ce dobiti iz naseg dzepa lovu da se pojave i naravno entuzijasti koji ce voziti za 100 evra i malo zezanja..znaci opet prica kao sa raftingom!! ojadiste ovo naroda sa prevarama i lazima!!

Comments are closed.